Allerførst – et kæmpe kærligt tillykke med din baby! Så er “ventetiden” ovre og et lille mirakel er sket. Baby er født og I er blevet til som forældre.
Jeg er SÅ uendelig heldig og meget taknemmelig over at blive valgt igen og igen som den, der får æren af at være med på rejsen i kortere eller længere stræk som Baby-børnebehandler og Børnesundhedsvejleder. Jeg plejer stolt og glad at sige: Jeg har verdens bedste arbejde! Din baby er i gode hænder hos mig og jeg vil gøre mit aller bedste for, at I får en god start og føler jeg trygge og mødt, når I kommer her.
Hvornår må baby komme til behandling?
Babyer må komme til babytjek og behandling, fra de er få dage gamle. Det er en rigtig god idé at få baby tjekket igennem lige efter fødslen, så vi sammen kan tage ting i opløbet – eks suttevanskeligheder grundet spændinger i og omkring munden, kæbe, nakke/skuldre og her samarbejder jeg med dygtig jordemoder, som jeg henviser til i forbindelse med ammevejledning og ved diagnosticering af evt. stramt tungebånd.
Mens jeg hjælper baby, fortæller jeg, hvad jeg finder, hvad jeg gør og hvorfor -samt hvad du/I kan gøre imellem behandlingerne. I kan altid komme i kontakt med mig for råd og vejledning før, under og efter behandlingsforløb. Det er kun en glæde for mig at være til hjælp. Jeg har så mange forældre til babyer med skæve kranier, som kommer i klinikken og er kede af, at de ikke kom før – eller mødre, der har opgivet at amme. Jo hurtigere baby og forældre kommer til babytjek- og behandling, jo bedre.
Før du kommer til babybehandling, kan det være godt at huske..
Når det er muligt, er det altid dejligt, at både mor og far er med til babybehandling. Så hører og ser begge det samme. Begge får lov at fortælle og blive hørt i, hvordan det er at blive forældre. Hvordan ventetiden var. Hvordan fødslen var. Hvad der opleves som udfordrende og jeg kan på den måde vejlede rigtig godt. Tit er mormor eller farmor med, veninden eller en søster.
Små søskende til baby skal som udgangspunkt ikke med til babybehandling – men i enkelte tilfælde kan det ske efter aftale med mig før behandlingsdagen. Det er ikke altid en god idé, at en lille tumling er med, som skal underholdes, men det er altid en mulighed at have en babysitter med, som kan gå tur med en evt. søskende i skoven overfor klinikken.
Medbring babydyne/tæppe, sut, evt. lidt legetøj, bamse/nusseklud samt mælk. Baby kan sagtens blive sulten undervejs, og her er tid til amning/flaske, hvilket i øvrigt viser rigtig meget om din babys sutteteknik – så planlæg ikke efter, at baby skal have spist før behandling. Følg babys tempo!
Der skal altid være tid til en god snak. Når baby pludrer, varmer det helt ned i mine tæer.
Hvordan udføres en behandling?
Nænsom, kærlig og effektiv behandling til den lille nyfødte og til baby er en rigtig god idé ovenpå fødslen for at foregribe og behandle spændinger og restriktioner hos baby, som har indvirkning på babys bevægelighed, sutteteknik, søvn, fordøjelse mv. Der opstår så let skævheder og vrid i babys bløde krop som kan drille og give “favorit-side”, skævt/fladt kranie, såkaldt bagside-dominans, sidebøjning af kroppen (banan) mm som påvirker amning, motorisk udvikling, fordøjelse, søvn og som kan give en baby, der reagerer kraftigt, fordi nervesystemet bliver påvirket både sansemæssigt, fysisk og psykisk. Samtidig kan baby være født med stramt tungebånd.
Ved at anvende Kranio Sakral Terapeutiske teknikker, specielt lavet til baby og børn, fjernes spændinger, blokeringer og babys nervesystem falder til ro.
Din baby ligger på sin dyne på en puslepude på min behandlerbriks. Du/I sidder lige ved siden af og er super vigtig for at baby er tryg og har det godt. Jeg inddrager tit forældre i behandlingen som “ekstra hånd”, hvilket ofte giver en stor glæde hos mor og far, som ellers kan have følt sig magtesløse i anden sammenhæng. Ved de præmature babyer, babyer med chok/traume eller meget påvirket nervesystem, beder jeg dig lægge dig på briksen med din baby på brystet. Derved kan baby høre dit hjerte, din stemme og vejrtrækning, hvorved baby kan finde mest mulig tryghed. Dette bruger jeg også meget, når du som mor / far har haft en voldsom fødselsoplevelse for at hjælpe jer begge til at knytte bånd og hele traumet. Det er en fantastisk dejlig måde at mærke, hvad behandlingen gør for jer begge.
Vi har 1 time afsat til babybehandling. Tid, nærvær og ro er vigtig for det respektfulde og tillidsfulde møde med baby. Alt foregår i babys tempo. Uden manipulering af knoglerne. KST er den mest skånsomme og nænsomme behandlingsform, der findes, og er perfekt til babys nervesystem og bløde krop.
Jeg har i mine snart 10 år som Kranio Sakral Terapeut behandlet mange, mange babyer og børn.
At være RAB-registreret kræver, at jeg fortsat uddanner mig i de nyeste teknikker og dygtiggør mig i det, jeg kan allerede. En RAB-registrering kræver desuden, at jeg er uddannet og eksamineret på niveau med sygeplejersken i den teoretiske del. Dertil er jeg Børnesundhedsvejleder med speciale i baby, børns og gravides kost og ernæring, sundhed og sygdom.
Senest efter 3. behandling skal du mærke og se, at jeg hjælper på det, du kommer her for. Det er også en del af det, du får ved at gå hos en RAB-registreret behandler – OG SÅ ER DET KUN RESPEKTFULDT!
Du kan læse mere om Børnesundhedsvejledning under fanen af samme navn.
I klinikken behandler jeg og vejleder jeg omkring:
Ammeproblemer
Allergi
Bagsidedomninans
Banan facon
Babyer på hospital og følger heraf
Cerebral parese
Favoritside/ baby ser kun til én side
Fordøjelsesproblemer
Forstoppelse
For stærk nakke
For tidligt født baby
Fødselsskader
Følger fødselsskader på arme og kraveben
Fødevarereaktion
Hjertebørn
Hold i nakken, lænden
Hurtig fødsel
Kejsersnit
Kiss Kid syndrom
Kolik
Lang hård fødsel
Maveproblemer
Motoriske udfordringer (maveliggende, rygliggende, trille, krybe, kravle, gå)
Motorisk uro
Præmatur baby
Refluks
Stramt tungebånd, læbebånd og kindbånd
Skævt og fladt baghoved
Spiseproblemer
Sondemadede babyer
Stimulering af taktil sans og sutteteknik
Stjernekikker
Suttevanskeligheder
Sædefødsel
Taget med kop
Totti Colis
Traume (svær fødsel)
Tvillingefødsel
Søvnproblemer
Ubalance
Øreproblemer