Hvordan foregår en børnebehandling hos mig?
Det er meget vigtigt for mig, at dit barn mødes med åbenhed, glæde, nærvær, opmærksomhed og respekt. Dit barn – uanset alder – skal opleve det trygt at komme her. Det kræver tid, ro og rummelighed.
Intet barn må føle sig forkert eller som et problem. Det er derfor så vigtigt for tilliden imellem barn, forældre og jeg som behandler, at vi får snakket sammen eller skrevet sammen på forhånd, så “voksen-snak” holdes for sig. Under et forløb hos mig, er der altid mulighed for at skrive sammen med mig ifht vejledning og opklarende spørgsmål. Dit barns trivsel og oplevelse af at komme her til behandling, er vigtig for mig!
Når dit barn kommer her første gang, vil jeg være ekstra opmærksom på, at vi får startet godt. Tillid skabes ikke ved at forcere en behandling, som dit barn i øvrigt slet ikke har bedt om eller helt forstår, så jeg gør meget ud af den første kontakt. Har barnet et stykke legetøj eller en tegning, en bog eller andet, som barnet kan vise mig, er det så godt. Her er der afsat 1 time pr behandling. Effektiv behandlingstid er omkring 45 minutter. Resten af tiden går med snak og bestilling af ny tid.
Jeg har meget stor glæde i at arbejde med børn og forældre og har gjort det i hele mit arbejdsliv. Først i 17 år som lærer og i snart 10 år som Kranio Sakral Terapeut. Jeg er desuden selv forældre til 3 nu store, snart flyvefærdige unge mennesker, så jeg har meget stor erfaring i at snakke med børn og få dem til at føle sig velkommen. Dertil er jeg nu 6. årgang af uddannede Børnesundhedsvejledere v. sundhedsplejerske Anette Straadt og hendes team af dygtige undervisere. Jeg er bla. nysgerrig på, hvorfor så utrolig mange babyer og småbørn er på Movicol – og endnu mere på, hvad der kan gøres igennem kost, de rigtige mælkesyrebakterier og via KST. Min erfaring er, at kombination af KST og Børnesundhedsvejledning er SUPER godt, så vi kan hjælpe børnene til mere trivsel, en god fordøjelse, bedre søvn og koncentration og mere lyst og overskud til at være barn. At hjælpe kroppen indefra er det, jeg brænder for, så vi ikke kun symptombehandler.
Jeg går ALDRIG imod, hvad lægen siger og dit barns læge står jeg ikke i stedet for! Men jeg har i flere år nu set en mangel på hjælp ifht det enkelte barns ernæring og det enkelte barns behov ud fra eks. allergier, eksemer, fordøjelse, opmærksomhedsforstyrrelser og andre symptomer fra en krop i ubalance. Er du nysgerrig på at høre mere om Børnesundhedsvejledningen hos mig, så kan du læse videre om dette under fanen med samme navn.
Tilbage til Kranio Sakral Terapi til dit barn.
Før I kommer til første behandling
Fortæl dit barn om, hvad der skal ske. Vis dit barn billeder af mig her fra siden eller min Facebookside. Læs nedenstående velkomst til dit barn højt for barnet, så dit barn er forberedt. Forud har vi talt sammen, hvor jeg vejleder individuelt i, hvad du kan give som begrundelse for, hvorfor dit barn skal til behandling.
Undervejs i behandlingen er du som mor eller far med i behandlingsrummet. Ofte sidder mor eller far og læser højt af medbragt bog eller en af mine bøger. Undenfor på terrassen har jeg egern og fugle, som også er sjove at kikke på. Tit og ofte ender børnebehandlingerne med, at barnet fodrer egern. En lille bonus i at komme her.
Imellem behandlingerne kan du som forældre altid sende sms til mig imellem kl 8 – 20 i hverdage. Jeg svarer hurtigst muligt.
Jeg har tavshedspligt. Det betyder, at møder I mig i byen eller i skoven, så vil jeg meget gerne sige hej og snakke, men det er altid jer, der henvender jer til mig først.
Har du mon en hasselnød til mig?
Kære (barnets navn)
Nu skal du snart til behandling hos mig. Det glæder jeg mig SÅ meget til, kan du tro. Her kommer mange børn hver dag og det er jeg glad for. Der er en anden, der også bliver glad. Det er egernet Holger, som godt kan lide at hoppe rundt i træerne lige udenfor vinduet. Sommetider har han sine venner med. Holger ved jo ikke, hvornår du kommer, men hvis vi fløjter efter ham, så er det tit, at han hører os og så kommer han hoppende… altså hvis han ikke ligger og snorker i Egernbo ovre i skoven på den anden side af vejen.
Hvis han kommer, vil han blive mægtig glad for at få et par nødder, som vi kaster ud af vinduet. Så han kommer ikke ind til os. Han bliver ude i haven.
Din mor eller far har fortalt mig, at der er noget, der driller lidt. Måske har du ondt i hovedet eller i maven. Måske sover du ikke så godt. Måske noget helt andet. Jeg prøver at hjælpe din krop, så det der driller, går væk igen.
Du skal ligge eller sidde på min briks. Det er en rigtig god ide, at du har et tæppe med eller din dyne, så briksen bliver din helt egen. Du må også gerne have en bog med, mor eller far kan læse for dig eller en tegning, jeg skal se. Måske din bamse skal se Holger? eller måske har du noget andet, du gerne vil have med. Det er helt iorden.
Det er en god ide, at du har lidt med at drikke. Hvis du skal i børnehave eller i skole bagefter, er det en god ide, at du får lidt at spise, når du skal derhen, så din krop får energi og bliver helt klar.
Jeg GLÆDER mig, til du kommer!!!
Kæmpe stor og varm hilsen
Marie Louise.. og Holger
Hvordan kan jeg hjælpe dit barn?
Generelt gælder, at behandlingen af babyer og børn ALTID bør udføres af en eksamineret Kranio Sakral Terapeut med specifik uddannelse i børneteknikker. Teknikkerne er specielt udformede og udføres nænsomt i forhold til knogler, led, muskler, organer og nervesystem hos babyer og børn.
Jeg er eksamineret og RAB-registreret baby-og børnebehandler i Kranio Sakral Terapi og jeg er certificeret Børnesundhedsvejleder v. sundhedsplejerske Anette Straadt mfl..
Hos børn i denne aldersgruppe kan der stadig sidde fysiske spændinger eller være problematikker, som har hængt ved siden fødslen. Ligesom nye spændinger og skævheder kan være opstået sidenhen eks. efter fald.
Der kan også være andre problemer, som har en negativ effekt på dit barns helbred og trivsel. Det kan være ifht fordøjelse, allergier, astma, svagt immunforsvar, dårlig søvn, dårlig koncentration, problemer med motorikken og sansning osv..
Har barnet det ikke godt psykisk, føler det sig ikke helt så værdifuld og respekteret af sine jævnaldrende eller har barnet oplevet mange skift eller tab eks. grundet dødsfald i familien, skilsmisse, skoleskift, flytninger, ny søskende, kan det have betydning for dit barns selvværd og selvtillid. At mærke at man er god nok, og at man kan følge med, er vigtigt. Udfordringer og små sejre vokser man af. For mange nederlag, for store udfordringer eller at man ikke føler sig respekteret, kan føre til stressrelaterede symptomer og generel mistrivsel.
I KLINIKKEN HAR JEG GODE ERFARINGER MED AT BEHANDLE:
- Angst – og stressrelaterede symptomer
- Astma og allergier, fødevarereaktioner
- Behandling af begyndende ”tantepukkel” / dårlig holdning – især set ved børn, der “gamer” meget eller sidder meget og ser ned i Ipad/telefon
- Børn med motoriske udfordringer (har ikke trillet til begge sider, har ikke kravlet, går på tæer, er usikker på benene, er sansepåvirkede)
- Børn, der har oplevet tab eller går tab igennem. Det er fantastisk at “få kroppen med”.
- Børn med særlige behov (Sensitive børn, ADHD, Asperger mv)
- Børn, der har været indlagt eller fortsat er tilknyttet børneafdelingen
- Fordøjelsesproblemer – herunder forstoppelse, mavesmerter og kolikagtige smerter, svært ved at holde sig, stress-mave
- Følelsesmæssige problemer (vrede, frustration, let til tårer, isolering)
- Hovedpine og børnemigræne
- Koncentrations- og indlæringsvanskeligheder, svært ved at sidde stille, opmærksomhedsproblematikker
- Kæbespændinger og følger af stramt tungebånd – også selv om dette er klippet
- Præmature børn
- Smerter i kroppen efter fald eller andre former for fysiske traumer
- Smertebehandling og smertehåndtering i forhold til børn med langvarige eller kroniske smerter.
- Søvnproblemer – herunder mareridt og søvnvaner
- ”Vokseværk” og uro i benene, svært ved at sidde stille og høre beskeder