Her kommer jeg!
KST til din tumling
“Holger! Kom så Holger!!” efterfulgt af en lille piges forsøg på at fløjte. Det er intet mindre end luksus, at jeg har egern og fugle lige udenfor klinikkens vindue, og selv de helt små børn ved, hvor jeg gemmer nødderne til Holger-egern. De ved også, at jeg kan fløjte som efter en hund, så kommer egnet, og sommetider har han vennerne med. Det er virkelig skønt! og er det ikke egern, så er det flagspætten eller nogle af de andre af skovens og havens fugle, der kan sætte tiden i stå i klinikken. At opleve naturen igennem en lille tumlings øjne, er bare det bedste, jeg ved.
FULD FART FREM!
Når nysgerrigheden styrer og krop og hoved ikke altid er enige om rum og retning, sker det ofte, at jeg får tumlingegruppen ind med restriktioner efter fald og slag. Restriktioner, som ikke er så alvorlige, at vi snakker om brud, men stadig spændinger som påvirker dit barn motorisk og/eller påvirker nervesystemet, så det er svært at falde til ro – især til at sove. Ikke sjældent er børn faldet ned fra sofaer, stole, vindueskarme, trapper, pusleborde eller i vuggestuen/dagplejen eller på gåtur i skoven. Generelt er det bestemt godt at stimulere barnets lyst til at bruge kroppen, men også vigtigt at følge op – evt. med behandling hos mig, når barnet falder og slår sig.
Samtidig kan der sidde spændinger fra fødslen og det første år, som enten kræver at barnet er kommet her med jævne mellemrum (se “den svære start” og “stramt tungebånd”) Nogle børn kommer her for første gang i tumlingealderen, og her går jeg barnet igennem – præcis som under babytjek, behandler og vejleder i sundhed.
Endelig er det nu, at dit barn typisk starter på at blive passet i dagpleje eller vuggestue. Det er en stor verden, der åbner sig med nye voksne, små kammerater, nye vaner og rutiner, lege, legepladser, virus og bakterier. Dit barn kan på alle måder blive påvirket af at komme afsted.
Nightterror hører med til denne aldersgruppe. Flere børn flyttes nu på eget værelse. Sengetider laves om. Søvnen kan være under pres.
Når du kommer her med din tumling 1-3 år, så får du både KST og Børnesundhedsvejledning under ét – med mindre problematikkerne omkring ernæring, allergier mv er så store, at det kræver et selvstændigt, evt. parallelt forløb.
KST og Børnesundhedsvejledning til børn kan ofte hjælpe på:
Allergi
Astma
Balance
Fordøjelsesproblemer
Forstoppelse
Fødevarereaktion
Hyperaktivitet – svært ved at finde ro
Immunforsvar
Motoriske problemer
Nightterror
Præmaturitet
Sensitivitet
Sociale problemer
Spændinger i kroppen
Stressreaktion
Søvnproblemer
Talebesvær
Tilknytningsproblemer
Uro – både mentalt og fysisk
Øreproblemer
Når dit barn behandles, er al mit fokus på at gøre det til en dejlig oplevelse at være her. Ud over at jeg er god til at skabe et tillidsvækkende og varmt rum, så er jeg uddannet og eksamineret i Baby-og børneteknikker. Dit barn fortjener at blive behandlet af en, der er uddannet specielt i teknikkerne, for bruger man teknikker til voksne på et barn, uden viden om og fornemmelse af, det lille barns system og krop, kan det blive en ubehagelig oplevelse for dit barn, som skaber stress og gråd. Det er ikke en beskyttet titel, at være Kranio Sakral Terapeut! Man kan kalde sig dette efter et kort weekendkursus. Der er uddannelsessteder, som udbyder en paraply af forskellige kropsterapier hvorefter kursisterne kan kalde sig både zoneterapeut og Kranio Sakral Terapeut. Dette er IKKE tilfældet. Det kræver meget uddannelse og det kræver anatomisk og fysiologisk uddannelse i, hvordan babys og barnets krop er under stadig udvikling. Krop og nervesystem er ikke som hos en voksen, som kan sige fra, hvis behandlingen føles overvældende og forkert!
RAB-registreringen er din mulighed for at skelne imellem behandlere. Læs desuden behandlerens CV. Behandleren skal være uddannet i baby og børneteknikker for at behandle børn forsvarligt.